Ex dirigent Henk Bakker

Onze ex dirigent Henk Bakker.

De man die “Wenen in Holland” heeft gemaakt tot 31 dec. 2009


Mogen we aan U voorstellen Henk Bakker hij kan niks anders,
zegt hij, maar misschien is het meer zo, dat hij niks anders WIL.
Want dat ene, muziek maken en anderen enthousiasmeren, kan hij namelijk buitengewoon goed. Ooit begon hij als bassist bij de troubadour van Nederland “Cornelis Vreeswijk”.

Muzikant van huis uit (opleiding popdocent conservatorium Rotterdam) zette hij zijn eerste stap naar de smartlap in 1998.
Hij richtte het Eerste Schoorls Gemengd Mannenkoor op en dat beviel zo goed dat hij inmiddels twee omvangrijke smartlappenkoren heeft: “wenen in holland” in Oudorp en ‘Liederlijk’ in Schagen.
Van zijn samenwerking met zanger/entertainer Marcel Wessel hebben we al het nodige gemerkt en meebeleefd.

Henk Bakker speelt ook contrabas, onder andere bij accordeon virtuoos André Vrolijk en is tevens arrangeur/muziekaal leider van “The accordeon ladies van meneer Musique”, een zeer succesvol accordeon ensemble uit Schagen  .
Bovendien is hij als pianist verbonden aan de jaren 60-band The Broccoli Brothers.

In zijn beginjaren speelde Henk Bakker (op bas) samen met Cornelis Vreeswijk. Hij maakte samen met het Eerste Schoorls Gemengd Mannenkoor 2 Cd’s en 4 Dvd’s en 1 dubbel – Dvd met Dries Roelvink and friends. Is 6 jaar bassist bij “Het zwanenkoor” uit Amsterdam geweest en heeft vele artiesten live begeleid. Zo speelde hij ook op het vrijgezellen feestje van Willem-Alexander en Maxima en op het afscheid van Joop van de Ende en heeft al vele Cd’s op zijn naam staan.

Even een cd’tje opnemen is voor Henk geen probleem. Met het beste team van ontwerpers tot muzikale breinen wordt de CD een volwaardig product.

  Ook maakt Henk de orkest banden die u nergens anders kunt krijgen.

  • Henk Bakker schrijft veel arrangementen en teksten zelf, speelt cd’s in en is uitvoerend muzikant in de breedste zin van het woord.
  • Henk Bakker produceerde en arrangeerde de eerste DVD van “Wenen in Holland”. En je mag hem zien & horen.
  • Henk Bakker is op dit ogenblik bezig om onze eerste echte CD te produceren en daaraan werken wij van Wenen in Holland heel hard aan en Henk nog een ietsje meer !
  • Kort om U begrijpt dat wij hartstikke trots zijn op deze man en daarom zingen we dan ook zo graag ……door Henk.

__________________