Een warm onthaal in de Hofstaete

Jij denkt maar dat je alles mag…..ik kerstsfeer….

Op de fiets in mijn zwarte outfit richting Daalmeer gereden. Gelukkig de tijd ruim genomen en dat was maar goed ook, want nu was er geen Tom Tom die mij de weg kon wijzen. Dus wat ik al dacht, met een kleine omweg bereikte ik de Hofstaete. Een gezellig uitstralende bekende portier stond al klaar om mij met een brede glimlach van oor tot oor binnen te laten.

Het was de laatste middag van het jaar voor de ANBO leden en wenen in Holland mocht daarbij wederom voor de Kerstsfeer zorgen. De voorzitster van de ANBO schrok toch wel even vanwege onze grote opkomst. Een aantal van onze leden had al kerstvakantie of liet zijn of haar middagtukje achterwege denk ik. We zongen de sterren van de hemel en het publiek deed heerlijk mee.

Agnes die er ook was bewonderde onze mooie glimmende oranje corsages. Iedereen in de zaal vond dat wij (de dames) er zo mooi uit zagen. Over de heren wordt nog nagedacht of ze een pochet, stropdas of feestmuts krijgen, maar het budget was nu op dus dat wordt volgend jaar. Ik hoop oprecht dat Roel zich daar niets van aan heeft getrokken want hij was opeens weg.

Naast het Kerstrepertoire zongen we voor de pauze Elke Roos,Tulpen uit Amsterdam, De Roos, De Oude Muzikant en Laat de Zon in je Hart. En niet te vergeten De Italiaan, waarbij wel naar Giancarlo werd gekeken. Als je hem tenminste kon zien. Een lach op de gezichten in de zaal en af en toe een traan daar deden wij het voor. De pauze werd benut om al de traktaties te nuttigen die we aangeboden kregen. We zijn enorm verwend. Daarna was Mooi Volendam aan de beurt en bij Mama was de ontroering in de zaal zichtbaar.

Jij denkt maar dat je alles mag, werd gevolgd door Stille Nacht en Jingle Bells. Met Bella Italia kwam er beweging in de zaal en daarna werd het even devoot stil met Droomland. Daarna donderde en bliksemde het en dat was de afsluiting van een pracht middag. Maar op de vraag van Giancarlo of ze nog een toegift wilden, werd heftig Ja geroepen. Dat werd Het Kleine Café aan de Haven met polonaise. Onze mooie corsages ingeleverd en met een tot morgen besloten we deze heerlijke zangmiddag.

Liefs van Ria

Dit bericht is geplaatst in Column. Bookmark de permalink.