Rozen deden het goed bij de Zonnebloem

Column van Ria

Zaterdag 15 juni 2013 optreden voor de Zonnebloem in Alkmaar.

Daarmee bedoel ik dat we “Elke roos” en “Rood zijn de rozen” voor een enthousiast publiek hebben gezongen. We bleven in de sfeer van de bloemen want “Tulpen uit Amsterdam” deden het ook goed, er werd uit de zaal flink meegezongen. De oude muzikant en daarmee bedoel ik niet “onze” Giancarlo ging er ook lekker in. Jan Dijkstra heeft alle liedjes aan elkaar gepraat en dat deed hij op een zeer humoristische wijze. Daarbij vertelde hij ook dat onze dirigent een Italiaan was en connecties had met Henk Westbroek en andere bekende zangers.

Het ontzag straalde opeens van de gezichten in de zaal.

Wij keken trots (denk ik) maar wat had dat opeens te maken met Jolanthe? Woont die nu in Italië? O, had Jan Smit toen nog met haar verkering en werd daarom “Boom boom bailando” zo’n succes? Onze Jan had de lachers op zijn hand. Bij de mededeling dat er ook liedjes van Jan Smit gezongen werden, zag je de blijdschap en herkenning op vele gezichten en het werd even rumoerig in de zaal op een leuke manier. Na het zingen van het “Dondert en het Bliksemt” was er wel even verwarring, een ander la la la, dan we hadden verwacht klonk de zaal in. Geen probleem, iedereen had er lol in en we gaven de schuld aan de bliksem.

Ook Giancarlo is maar een mens,

Een foutje is zo gemaakt, maar misschien nam hij een beetje revanche op onze generale die hem afgelopen donderdag zere oren had bezorgd. Bij ”Drink Rode wijn” kwam er ook beweging in de zaal, zelfs in de rolstoelen werd er heen en weer bewogen met een lachend gezicht. Bij “Que sera sera” zagen we de mensen meedeinen en zingen. Bij “Mama” kwam de ontroering in de zaal en bij “Va Pensiero” was het muisstil en een geweldig applaus volgde. Overigens bij elk lied werd er veel geklapt. Maar er was één uitzondering, toen de mensen al tijdens het lied begonnen te klappen en dat was voor onze Roel die zijn vogeltje liet sjirpen tijdens “Samen zijn”.

Ook een topper werd “Vita Bella”

en dan ook weer de ontroering bij “Droomland”. In de pauze werden we verwend met drank en hapjes, het was geweldig verzorgd. Voordat we begonnen was er ook al sprake van een VIP behandeling met koffie, thee en gebakjes. Dat we enthousiast zijn en elkaar steunen zagen we aan Bep die met een arm in het gips toch meezong. Naast me werd gevraagd of Caroline een zus had die achter in de zaal zat. Die vakantiekleuren van haar, wit en bruin zijn ook wel verwarrend. Na het laatste lied werd de zaal en het koor toegesproken en kreeg Giancarlo bloemen aangeboden.

“Het kleine café aan de haven”

Naast me fluisterde iemand dat zijn vrouw vast wel mooie boeketten had staan. De spreker liep op weg naar zijn plekje achter in de zaal en opeens draaide hij zich om en vroeg of er nog wel een toegift kwam. Iedereen was het met hem eens en even later schalde “Het kleine café aan de haven” door de zaal en iedereen zong mee. Na afloop zei een mevrouw in een rolstoel, dat ze zo genoten had van het enthousiasme bij elk nieuw liedje telkens weer. En wat fijn dat het in het Hollands was! Ik kon haar vertellen dat we zingen omdat we het zelf leuk vinden, en wat is er nou mooier dan een ander daarmee een plezier te kunnen doen. Wat is het toch fijn om koorlid te zijn en voor de Zonnebloem op te treden, het is voor herhaling vatbaar.

Op het Waagplein voor een drankje.

Daarna gingen een aantal koorleden met elkaar op stap en belanden op het Waagplein voor een drankje. En wat bleek, onze voorzitter zat ook op een terras in Frankrijk en liet ons dat via een foto op Anja haar telefoon even zien. Hij zat er wel bloter bij dan wij. We kregen spontaan de slappe lach. (sorry Joop) Joke haar telefoon ging bibberen en daarbij keek ze Linda aan die tegenover haar zat en zei: ”Heb je een woordje gelegd?” Hoe weet je dat? Dat voel ik in mijn broek was het antwoord. De stemming zat er al in en toen naar Irodion voor een Griekse maaltijd met vooraf een klein glaasje brrr. Het was een heerlijke maaltijd met veel lachen en sterke verhalen en ook voor herhaling vatbaar.

Liefs van Ria

Meer foto’s >> Klik Hier

Dit bericht is geplaatst in Column met de tags , . Bookmark de permalink.