1e Lustrum WIH

WENENINHOLLAND viert 1e Lustrum

zondag 04 september 2011 12:14 Ria Dingerdis Column

Eerste lustrum op gepaste wijze gevierd in Langedijk !

AIMG 2962 Edited 1
Alweer vijf jaar geleden
en nog steeds veel bekende gezichten om ons heen, dat geeft te denken als koorlid. Want het was zeker een feestje waard. Lief en leed is naar elkaar toegezongen en naar anderen toe met veel enthousiasme dat tekent een koor.

Zingen, terwijl als je al een tijdje meeloopt je  ook wel wat achtergronden van elkaar kent. Zelf ben ik weleens onder het zingen van Mama de zaal uitgelopen omdat het mijn moeders verjaardag was en de tranen over mijn wangen liepen.

Dit terzijde, maar ik vind dat gevoelens ook weleens beschreven mogen worden.

We hebben een hecht koor en ik ben er trots op dat ik er lid van mag zijn.

Maria, Lia, Gerda en Tinie zijn behoorlijk in touw geweest en hebben voor ons leden een onvergetelijke middag/avond uitgedacht. Op de uitnodiging stond dat ze hoopten dat we na afloop konden zeggen dat we hadden genoten. Nou dat is zeker gelukt, het is een happening geworden! De locatie was in de Broekerveiling in Broek op Langedijk en zelfs de zon, die ook was uitgenodigd was erbij.

Tom Tom Ria wil niet omkeren

Samen met Roel ging ik op weg en maar goed dat ik een beetje de weg wist, want anders had die opgewaardeerde Tom Tom hem een extra rondje Alkmaar laten rijden. Die wilde hem aldoor laten omdraaien en ik maar tegensputteren tegen dat ding. Maar we kwamen op de goede plek en in de hal van de Broekerveiling stond de feestcommissie al klaar om iedereen welkom te heten met een hand en/of een zoen.

Broodjes met dik roomboter belegd

We konden meteen doorlopen en Tinie heb ik tussendoor horen roepen naar een collega “ze horen allemaal bij mij hoor?” Om 13.00 uur werd iedereen aan tafel verwacht en stond er een uitgebreide lunch klaar. De broodjes met dik roomboter belegd gingen er wel in en bij de vleeswaren was de rosbief gauw verdwenen. Er was voldoende voor iedereen, zelfs beschuit met hagelslag en krentenbrood met kaas zag ik wegwerken. We kregen ondertussen alvast twee munten uitgedeeld voor een consumptie.

Jan was onze super gids ….

Het programma werd bekend gemaakt  en Tinie kwam nog even met de praktische mededeling dat we nu eerst naar een zekere plaats moesten, want anders kwamen we te laat bij de start van de rondleiding. Van de rondleiding hebben we enorm genoten. Jan die onze gids was, kon heel goed vertellen. Je zag het in gedachten zo gebeuren, de armoede en de werkomstandigheden in die tijd. Omdat ikzelf in Westfriesland ben opgegroeid kwamen de herinneringen aan vroeger dan ook telkens boven.

Het huisje aan de waterkant hadden wij vroeger ook en ik herinner me nog de spinnenwebben die je zag als je het deksel ernaast lag. Brrr! Die repen papier scheuren van de krant heb ik ook moeten doen.  Tjee, ben ik al zo oud, wat gaat die tijd hard. De rondleiding startte met een diafilm over het ontstaan van de duizend eilanden en daarna werden diverse gereedschappen bekeken bij de boten. Er staat me nog wel bij, dat er een duister gereedschap bij was, een testikkelprikker of zo iets.

Jammer John, dat je er niet bij kon zijn

AIMG 2926 Edited 1
En we weten nu ook op een boot, dat als er een nieuwe staart aan het koord zit, je niet als eerste moet gaan poepen, ook niet als dat koord helemaal versleten is. ’t Is maar een weetje van Jan onze gids. Jammer John, dat je er niet bij kon zijn, want je zou dit zeker anders beschrijven. En toen gingen we allemaal de boot in (letterlijk en figuurlijk)  de kapitein wist dat we een koor waren en zette spontaan een lied in, al is de tekst me nu even ontschoten.

Natuurlijk zongen we mee, maar Gian Carlo is het gelukkig bespaard gebleven, want het klonk voor geen meter. Wat er wel klonk was het enthousiasme van Roel want de woonboot kwam er goed uit. En tijdens het varen kreeg Annemie controle want haar Aad kwam even langs varen.

De feestcommissie deelde in de boot frisdrank uit, we werden goed verzorgd. De kapitein bracht ons weer heelhuids aan de wal, lopend had ook gekund, want diep is het niet vertelde hij tussendoor. De rolstoel van Agnes stond ondertussen ook aan de goede kant, die hield ik zelf ook in de gaten want mijn jasje zat in het netje.

We gingen nu naar een echte veiling.

AIMG 2913 Edited 1
Tinie was even verdwenen en stond even later in klederdracht en ging de veiling leiden. Dat kan ze goed, want ze troggelde haar vriend wel meer als drie euro af voor de broccoli. Roel ging met bietjes en een uitje aan de haal. Dat was even niet voorzien want die ongekookte kende hij niet. Tinie was een super goede veilingmeester of is het meesteres? De snor weet dat meestal wel te verwoorden en lezen we vast wel in het gastenboek.

Daarna mochten we onze muntjes besteden en het was heerlijk toeven in het zonnetje. Als die muntjes op waren mocht je het bestelde op een briefje aantekenen en later afrekenen, kortom overal hadden ze aan gedacht. Heerlijk een hapje tussendoor en daarna om 17.30 uur weer naar binnen voor een grandioos buffet. Marius de Haas was uitgenodigd om ons tijdens dat buffet toe te zingen. Alles was top, het buffet heb ik drie keer gezien en iedereen kon van alles en nog wat uitzoeken.

Marius zong de sterren van de hemel

Complimenten daarvoor dan ook van onze voorzitter en de feestcommissie werd in de welverdiende bloemetjes gezet. Maar ons bestuur werd ook geroemd en Anja werd nog even extra naar voren gehaald omdat zij degene is die vanaf het begin bestuurslid is. Een geweldig applaus volgde en ook voor ons zelf, want zonder leden zijn we niets. Marius zong de sterren van de hemel en zette stiekem, maar ik zag het wel, de volumeknop omhoog. Hij vroeg Roel naar voren om samen te zingen.

Droomland

Die keek al een beetje benauwd, want Marius was op de engelse toer en dat is niet Roel zijn ding. Maar het werd de topper van de avond en een kippenvelmoment, ik werd er zelfs emotioneel van. Droomland van Hazes werd gezongen en Roel kreeg steun van onze voorzitter Peter. Ze stonden daar met z’n drieën te zingen alsof ze het altijd zo doen. Geweldig! Daarna zong Marius nog even door en inmiddels was het 20.00 uur geworden en namen we afscheid.

Onder de muziek van het kleine café aan de haven gingen we huiswaarts. Het was geweldig en nu op naar de volgende vijf jaar.

Liefs van Ria

& de foto’s van Anja

 AIMG 2926 Edited 1
AIMG 2909 Edited 1
AIMG 2921 Edited 1

Meer foto’s in het Album >> KLIK HIER

____________________________

**************